Banchefen informerar 9/7

Nu var det lite över en månad sedan vi skrev några rader om läget på banan vilket betyder att det är dags igen för en liten uppdatering.


Som alla har sett så har greenerna sakta men säkert växt ihop och det återstår bara några små fläckar här och där, dom sista fläckarna kommer vi att stödså med frön.

I mitten av juni så torvades dom stora skadorna i med grästorv från våran torvodling bredvid 16 tee. Efter att vi plockat den grästorv som gick så torvades hela torvodlingen av, nytt material lades dit och såddes med Krypven (Flagstick) för att vara redo till nästa år igen.

Greenerna klipps för närvarande på 4mm men klipphöjden kommer att sänkas fram emot helgen.

Grobladen har under senaste veckorna börjar handplockas från greenerna och kommer att fortsätta att göras tills dess att alla är borta, detta är ett väldigt tidskrävande arbete men så klart ett måste för att få till bra greener. Dom största grobladen lämnar alltid efter sig en skada stor som en golfboll ungefär, dessa skador kommer att läkas ihop av gräset då det har chansen att ta över platsen där grobladet är bortplockat.

På fairways och ruffarna har växtlighet stannat av lite senaste veckorna till följd av vädret vilket har gjort att vi bara behövt klippa dom ytorna en gång i veckan istället för 2 gånger i veckan. Detta betyder att vi har haft mer tid över till andra arbeten samt blivit en liten kostnadsbesparing för klubben i form av diesel. 

Områdena runt hål 8 har tagit sig riktigt bra och har öppnats efter hand.

Nu återstår bara ett område till vänster samt ett bakom greenen som behöver några veckor till på sig att växa ihop för att tåla golfspel.

 


Som några har sett så står vattenspridaren kvar på berget på 8. Detta på grund av att ett sädesärlepar tyckte att bygga bo under spridaren var ett bra val.

Självklart så får spridaren stå kvar tills ungarna om någon vecka eller två lämnat boet och börjar flyga omkring på Björken och hjälper oss att hålla ner antalet insekter.


Denna vecka 28 har vi vertikalskurit våra foregreens/inspel.

Detta betyder att dom är lite rufsiga i några dagar tills att vi tagit upp allt gräs samt klippt dom några gånger. Vertikalskärningen på sommaren tillsammans med dressning och luftningen på hösten har verkligen gett bra resultat varje år med sakta men säkert bättre och bättre spelytor framför greenerna.


Under vecka 29 och 30 är det dags för årets rensning av dammarna.

Detta görs för att hålla efter växtligheten så att dammarna inte växer igen. I alla dammar lämnas öar och områden med växtlighet för att insekter och grodor ska trivas där.

Lite extra trevligt i år är att se att väldigt många gräsänder verkar ha hittat till våra dammar. Även den knipungen som blev lämnad kvar efter familjens flytt från uggleholken till vänster om 5:ans green verkar stortrivas i 5 och 6 dammar.

Vecka 31 är det dags att börja slå våra högruffar, detta arbete kommer att pågå i ungefär 6 veckor innan vi är helt klara.

Som vanligt väntar vi till den 1 augusti med detta arbete så att alla blommor hinner fröa av sig och på så sätt sprida sig och ge ännu fler blommor åt våra insekter, humlor och bin.

Vi syns på banan.

Hälsningar
Niklas och Heléne

/2024-07-09

Fler artiklar

Namn Datum
Banchefen informerar 9/7 2024-07-09
Segrare Nackapokalen 2024-07-06
Resultat Ransome 2024-06-30
Omsorg om banan och säker golf 2024-06-30
Dagens Mini Tour-tävling 2024-06-28