1

Par
4
Index
9
Gul
285m
Blå
285m
Röd
260m
Orange
260m

1

Par
4
Index
9
Gul
285m
Blå
285m
Röd
260m
Orange
260m

Hål 1 och 10 - Hammarby

Speltips:

En kort par 4 med en bollslukande bunkrar på vänster sida. Från tee kan en svag högerskruv vara ödesdiger för den långtslående.

 

År 1939 började Hammarby IF leta efter en friluftsstuga söder om stan för sina medlemmar. Man hittade en gammal knuttimrad loge vid denna plats där nuvarande utslagsplatser för hål 1 ligger. Här byggde medlemmarna själva upp den s.k. Hammarbystugan under åren 1943-1945. Längre fram, under eldsjälen Bertil Wallas ledning, utvidgades stället. Friluftsgården var sedan, under knappt 20 års tid, en populär och välbesökt friluftsanläggning, både sommar och vinter. Den brann ner strax efter jul år 1962 i samband med ett inbrott. På dessa ängar anlades under 1950-talet också de första 6 golfhålen.
En ny brand drabbade området år 2010, då den fina klubbstugan Loftet ödelades av en ny brand. Idag står på samma plats ett nytt klubbhus, byggt och inrett av medlemmarna själva.

Det mest ”berömda” utslaget härifrån härrör från Kristi Himmelfärdsdag 1986, då Johan Kannerberg - en av klubbens medlemmar - slog ”ett spikrakt utslag som tog i någonting” och ändrade riktning, för att sen flyga rakt in i restaurangen genom dörren på Loftets övervåning. Till råga på allt vann han tävlingen!

Spel på hål 1 (10)
Hål 1 och 2 har gemensam / korsande fairway. Sök kontakt med spelare på fairway innan du gör utslag - sträck upp en arm. Spelare på fairway är uppmärksamma på signal från tee och visar att dom är beredda på utslag med uppsträckt arm. Ropa alltid Fore om utslag går mot spelare på fairway. Spelare på fairway skall avvakta med inspel mot green och ge företräde för utslag om signal ges från tee. Var uppmärksam på signal från tee och visa att du är beredd.