En historisk dom från Högsta förvaltningsdomstolen 12 januari 2018 följt av en tolkning av Skatteverket ger besked om att Golf godkänns som friskvårdsbidrag. Golfen har nu godkänts som "motion eller friskvård av enklare slag" vilket är grundregeln för friskvårdsbidrag.

Därmed kan anställda som har friskvårdsbidrag via sin arbetsgivare använda det för i princip all form av golfspel och träning.

• Det maximala skattefria beloppet är 5 000 kronor per år. Det är dock arbetsgivaren som bestämmer beloppet för sin arbetsplats, som därmed kan vara lägre än maxbeloppet.
  • Det är arbetsgivaren som beslutar om de godkänner golf (eller andra aktiviteter) som friskvårdsförmån.
  • En förutsättning är att all personal inom organisationen/företaget erbjuds förmånen, det vill säga möjligheten att spela eller lära sig spela golf.
  • Reglerna gäller från den 1 januari 2018

Godkända skattefria friskvårdsaktiviteter inom golf

• Spelavgift (årlig avgift för golfspel, exklusive medlemsavgift)
  • Greenfeeavgifter (under 1 000 kr per tillfälle)