Nybörjargolf

Nybörjargolfen är slut för denna säsong.


Nybörjargolfen är öppen för medlemmar* i Björkhagens Golfklubb som fyller minst 19 år innevarande år. Den erbjuder golf på banan för nybörjare som genomgått den webb-baserade utbildningen för Grönt Kort och har grundläggande kunskap i golfspel. Robert Moores kurser för Grönt Kort är en bra grund.

Nybörjargolfen innehåller två delar: Vid varje tillfälle samlas alla deltagarna för en genomgång med Robert Moore på ett aktuellt tema. Beroende på tema varierar tiden för detta mellan 15 och 30 minuter. Därefter följer spel på banan (ett par hål) som kan ske med eller utan medföljande fadder beroende på förkunskaperna.

Nybörjargolfen syftar till att deltagarna skall få lära känna hur det är att spela golf på en riktig bana. Om fadder medföljer så är den främsta uppgiften att lära ut "vett och etikett" samt de vanligaste förekommande golfreglerna. För undervisning i golfspel hänvisar vi till Robert. Genom deltagande i Nybörjargolfen skall du kunna utveckla ditt golfspel till den nivå som krävs för att du skall kunna genomföra ett godkänt spelprov för Grönt Kort.

Samling hos Robert klockan 18.00 och Nybörjargolfen genomförs varannan onsdag med start den 20 maj. Nybörjargolfen annonseras i klubbens kalender på webben. Kolla för säkerhets skull inför varje tillfälle.

Medverkan på Nybörjargolfen är gratis för alla medlemskategorier, inklusive Grönt Kort medlem. Ingen föranmälan krävs. Eventuella frågor kan ställas till nyborjargolf@bjgk.se. Varmt välkommen!

* Främst medlemskategorierna Utbildningsmedlem År 1 och Grönt Kort-medlem.