Nybörjar- och Faddergolf på banan

Efter genomgången kurs hos vår Pro Robert (där du lärt dig grundslag m.m.) och genomgången teoriutbildning på golf.se/grontkort är det dags att komma ut och spela på Björkhagens fina golfbana.

Nybörjargolfen och Faddergolfen är slut för denna säsong.


Bästa sättet att snabbt komma in i spelet på banan är att du medverkar i vår Nybörjargolf respektive Faddergolf på onsdagarna. Faddergolfen riktar sig främst till dig som kommit längre i träningen och är nära att genomföra spelprov.

Nybörjargolfen
Nybörjargolfen genomförs varannan onsdag (ojämna veckor) med start klockan 18.00 under ledning av Robert Moore. Nybörjargolfen är gratis för deltagare i Roberts utbildning och medlemmar i Björkhagens Golfklubb (även Grönt Kort medlem). Nybörjargolfen inleds med ett utbildningsmoment. Därefter följer spel på banan (ett par hål) som kan ske med eller utan medföljande fadder beroende på förkunskaperna. Ingen föranmälan behövs, men genom ditt deltagande accepterar du att bli registrerad som Grönt Kort-medlem i Björkhagens Golfklubb om du inte är medlem sedan tidigare.

Faddergolfen
Faddergolfen genomförs varannan onsdag (jämna veckor), växelvis med Nybörjargolfen. Samling klockan 16.45 med successiv start t.o.m. 17.10. Ett tips är att du kommer en stund innan så du hinner värma upp genom att slå några bollar på drivingrangen innan spel på banan.

Vi spelar 2-4 personer i varje boll med målet att minst en fadder skall gå i varje boll. För att delta i faddergolfen skall du vara minst 19 år och du ansvarar själv för att du har den utrustning som krävs för spel på banan. Faddergolfen är gratis för de som är fullvärdiga medlemmar i Björkhagens Golfklubb (inklusive Utbildningsmedlem) medan övriga medlemskategorier betalar greenfee före start. Greenfee är 220:- för en 9-hålsrunda.

För att vi ska kunna planera Faddergolfen måste föranmälan göras till nyborjargolf@bjgk.se senast måndag morgon samma vecka. I föranmälan skall du ange ditt namn, din e-postadress och ditt Golf-id. Genom föranmälan accepterar du att bli registrerad som Grönt Kort-medlem i Björkhagens Golfklubb.

Spel på egen tid med fadder
Utöver Nybörjargolf och Faddergolf som organiseras på onsdagar kan du också spela en fadder-rond på en tid som du kommer överens om med en fadder. Björkhagens Golfklubb har en lista med faddrar och du kan också söka efter fadder i vår Facebook-grupp Golfkompis Björkhagen. Du behöver vara medlem i BjGK för att ansluta till Facebook-gruppen..

Om du har några frågor så skicka ett mail till nyborjargolf@bjgk.se. Vi svarar så fort vi kan!