Faddergolf

Efter genomgången kurs hos vår Pro Robert (där du lärt dig grundslag m.m.) och genomgången teoriutbildning på golf.se/grontkort är det dags att komma ut och spela på Björkhagens fina golfbana.

Bästa sättet att snabbt komma in i spelet på banan är att du medverkar i vår Faddergolf på onsdagarna. 

Faddergolfen erbjuder golf på banan för nybörjare som genomgått den webb-baserade teoriutbildningen för Grönt Kort (borjaspela.golf.se) och har grundläggande kunskap i golfspel. Robert Moores kurser för Grönt Kort är en bra grund.

Faddergolfen syftar till att deltagarna skall få lära känna hur det är att spela golf på en riktig bana. Det är det bästa sättet att snabbt komma in i spelet på banan. Medföljande fadders främsta uppgiften att lära ut "vett och etikett" samt de vanligaste förekommande golfreglerna. För undervisning i golfspel hänvisar vi till Robert. Genom deltagande i Faddergolfen ska du kunna utveckla ditt golfspel till den nivå som krävs för att du ska kunna genomföra ett godkänt spelprov för Grönt Kort. Faddergolfen riktar sig också till dig som kommit längre i träningen och är nära att genomföra spelprov.

Faddergolfen är öppen för medlemmar i Björkhagens Golfklubb som fyller minst 19 år innevarande år. Faddergolfen är gratis för de som är fullvärdiga medlemmar i Björkhagens Golfklubb (inklusive medlemskategori Utbildningsmedlem) medan övriga medlemskategorier (Grönt Kort-respektive Greenfeemedlemmar) betalar greenfee före start. Greenfee är 200:- för en 9-hålsrunda.

Faddergolfen genomförs på onsdagar, med samling vid första tee klockan 16.20, och har successiv start t.o.m. 17.00. Ett tips är att du kommer en stund innan så du hinner värma upp genom att slå några bollar på drivingrangen innan spel på banan. Vi spelar 2-4 personer i varje boll med målet att minst en fadder skall gå i varje boll. Du ansvarar själv för att du har den utrustning som krävs för spel på banan. 

  • Sista tillfället för i år är onsdag 22 september!

Det här ska du ha med dig
Du ska ha egna klubbor och bollar med dig. Du ska också ta med dig en näve peggar, greenlagare samt markeringsknapp.

Anmälan
För att vi ska kunna planera Faddergolfen måste föranmälan göras till faddergolf@bjgk.se senast måndag morgon samma vecka. I föranmälan skall du ange ditt namn, din e-postadress och ditt Golf-id.  Genom föranmälan accepterar du som inte redan är medlem att bli registrerad som Grönt Kort-medlem i Björkhagens Golfklubb*. 

För att vi ska veta lite om vilket stöd du som nybörjare behöver så vill vi veta lite om hur långt du kommit i ditt spel och vad du vill med att delta i faddergolfen. Därför behöver du besvara några frågor när du anmäler dig:

  • Är du helt ny och vill vara med för att komma igång, veta hur man beter sig på banan och lite om golfregler och golfvett?
  • Eller har du uppnått nivån att gå runt banan på 14-16 p och vill ha en fadderrunda?

Hur mycket har du spelat?
Har mest varit på övningsområdet och bara nån enstaka gång ute på banan
Har spelat på golfbanan ett par gånger
Har spelat på golfbanan 4-5 gånger eller mer

Hur lång kan du slå en järn 7:a
40-70 m
60-90 m
80-120 m

Spel på egen tid med fadder
Utöver Faddergolf som organiseras på onsdagar kan du också spela en fadder-rond på en tid som du kommer överens om med en fadder. Björkhagens Golfklubb har en lista med faddrar och du kan också söka efter fadder i vår Facebook-grupp Golfkompis Björkhagen. Du behöver vara medlem i BjGK för att ansluta till Facebook-gruppen.

Om du har några frågor så skicka ett mail till faddergolf@bjgk.se. Vi svarar så fort vi kan!

*Grönt Kort medlemskap är kostnadsfritt. Läs mer på https://www.bjgk.se/se/nyamedlemmar/bli-medlem