Vintergreener från måndag 26 oktober

Måndag 26 oktober 2020 stänger vi ordinarie greener för säsongen och går över till vintergreener.

Detta är för att greenerna under framför allt september och i oktober drabbats av stora snömögel-angrepp, värst under mina fyra säsonger på Björkhagen.
Vad detta beror på är svårt att exakt peka på utan det handlar om en blandning av olika faktorer.
Jag återkommer med mer info om detta i min summering av 2020 som läggs ut på våran hemsida i början av 2021.

Tisdagen den 27/10 kommer vi att tömma bevattningen.
Vi kopplar då en kompressor på systemet vid rangen (hål 1,2,3,8,9, puttinggreen och övningsområdet) samt vid 5:ans green (hål 4,5,6,7 samt torvodlingen) och blåser ut allt vatten för att spridare och ventiler inte ska frysa sönder under vintern.
Är ni ute och spelar då så visa lite extra hänsyn till oss så flyter detta jobb på smidigt.

Under nästa vecka kommer vi att börja med våra höst/vinterjobb på banan med förberedande arbeten inför vecka 45 då vi har en grävare på plats hela veckan.

Vi kommer bland annat att flytta dammen, renovera greenbevattningen samt installera ny bevattning på foregreen på hål nr. 9.
Detta betyder att vintergreenen kommer att ligga innan nuvarande dammen och hålet kommer att spelas väldigt kort detta för att vi ska kunna arbeta i lugn och ro runt dammen och greenområdet.
Om behovet finns för att kunna arbeta så effektivt som möjligt så kommer 9:an att stängas av vissa tidpunkter på dagen. Detta gäller under vecka 44 och framåt.

Hälsningar
Niklas Fahlkvist, banchef