Luftning av greener och diverse information

Tisdag den 26/5 är det dags för årets första luftning av våra greener.

Vi kommer att lufta med 10mm solida pinnar på ett djup av 8cm.
Efter luftningen klipps och vältas greenerna samt får hålen bytta.
Vi påbörjar arbetet kl.05:00 på hål 1 och jobbar oss runt banan i nummerordning och avslutar på puttinggreen. Vi kommer att vara klara runt kl.12:00. 

Greenerna kommer att vara lite ojämna några dagar efter luftningen men med vår till detta år nya vält så kommer det bli lättare att få greenerna bra igen efter sådana här jobb.

 

Efter en bra start på säsongen med varmt väder och mycket sol i april så har maj bjudit på helt annat väder med flera frostnätter och dagar där temperaturen inte nått över 7-8 grader som är temperaturen där gräset börjar växa lite smått.
Detta betyder att vinterskadorna inte läkt ihop på flera av våra greener.
Alla greener har såtts två gången under våren samt att green 3,5 och 8 har såtts en gång i veckan senaste 4 veckorna och kommer att fortsätta att stödsås tills dom växt ihop ordentligt.
Inför denna säsong gjorde vi lite ändringar i gödningsplanen där vi testat två nya produkter som använts under våren för att få igång tillväxten.
Vi följde den rekommenderade dosen men det visade att det var en alldeles för stark dos vilket gjorde att framför allt green 5 tog lite stryk och gulnade rejält på grund av för mycket kväve.
Nu ser det ut som att värmen återkommer vilket gör att greenerna sakta men säkert kommer att bli bättre och bättre för varje dag.

 

När det kommer till bunkrarna på hål 4 så väntar vi på att få gruset i botten sprejade med ett bindmedel (Better Billy Bunker) av ett företag från Göteborg så att vi kan lägga i sand och öppna dom.
Tyvärr märkts det i sådana här lägen att vi är en liten klubb.
Jag har varit i kontakt med företaget flera gånger sedan förra sommaren när vi bestämde oss för att renovera bunkrarna, senaste gången var förra veckan
Det har aldrig varit några problem enligt dom att komma hit och ``bara´´ spreja våra två bunkrar trots att jag varit väldigt förstående till att det är långt att åka och att det är ett litet jobb för dom.
Men nu tyvärr när det väl kommer till kritan och det är hög tid för dom att komma hit och göra jobbet så låter det lite annorlunda då dom hoppades på att göra flera jobb i Stockholm med omnejd samtidigt.
Jag kommer under början av nästa vecka att fortsätta jaga dom för att få till en lösning och kunna färdigställa bunkrarna så fort som möjligt, så håll ut!

Med vänliga hälsningar
Niklas och Heléne