Diverse information och dressning av greenerna - Banchefen informerar

Nu när värmen äntligen kommit så har det börjat att växa rejält på greenerna och dom skador som vi haft från vintern har börjat läka ihop sakta men säkert.

Dock behövs några veckor till för att få ihop det sista på dom sämsta greenerna 1,3 och 5.

Även dom arbeten som gjorts på banan i höstas och i våras och som också blivit lidande av den kalla våren har börjat läka ihop fint och MUA-pinnarna kommer att tas bort efter hand.

Vi klipper för närvarande greenerna på 4 mm vilket medför att dom är väldigt tröga för tillfället när gräset har börjat växa rejält, men att klippa på en lägre höjd just nu kan skada greenerna när det kommer mycket nya plantor.

Under nästa vecka kommer vi att börja sänka klipphöjden succesivt tills vi kommer ner på sommarhöjden på omkring 3-3,2 mm om någon vecka eller två.

Måndagen den 20/6 kommer vi att knivlufta grenerna 2,4,6,7,9 och puttinggreen med våran Sisis Multislit 1500 på ett djup av ca 15 cm i två riktningar.

Greenerna 1,3,5 och 8 kommer vi att stödså i en till två riktningar med våran Sisis Variseeder 1300. Direkt efter arbetena vältas greenerna vilket medför att båda dessa ingrepp inte påverkar greenernas kvalitet nämvärt.

Tisdagen den 21/6 kommer vi att dressa våra greener med sand.

Arbetet påbörjas kl.05:00 på hål 1 och därefter i nummerordning och avslutas med puttinggreen. Före dressningen klipps greenerna.

När sanden torkat lite omkring kl. 7-8 så dras nät, vältas och hålen byts. Arbetet räknas med att vara helt avslutat runt kl.12:00.

När detta arbetet är klart kommer greenernas kvalitet inte att påverkas, detta sagt med tanke på damgolfen med första start kl.13:30 och seriespel H60 samt Herrar Öppen Klass med första start kl.15.20.

Banpersonalen vill avslutningsvis tacka för all förståelsen från alla medlemmar denna tuffa vår där kvaliten varit långt ifrån vad vi som jobbar på banan önskar ska vara.

Hälsningar Niklas, Heléne och Johnny.
/2022-06-16

Fler artiklar