Banchefen informerar maj 2022

Nu ser det äntligen ut som att dom kalla nätter som hittills varit är över för denna vår. Dock som vi skrev för någon vecka sedan har vädret i framför allt april ställt till det för oss rejält.

De vinterskador som vi brukar ha efter vintern har varit ännu värre i år med tanke på det omkring 10-15 cm istäcke som var på framför allt 1:an, 3:an och 5:ans greener.

Isen gör så att gräset kvävs då det inte kommer ner något syre. Isen hackades bort i mars men skadan var redan skedd.

Vi har hjälpsått alla greener en gång under v.15 och de 6 st sämsta greenerna har hjälpsåtts två gånger till under v.17 och v.18 med Kärrgröe av sorten Dasas.

Vi kommer att fortsätta hjälpså dom greenerna som behövs tills dom läkt ihop.

Vi kommer även under nästa vecka att klippa greenerna några gånger samt dressas med sand inför fredagens öppning.

Då vi har mycket nya plantor som kommit upp samt är på väg att gro efter våra sådder så har vi gjort bedömningen att öppna ordinarie greener nu kommer att leda till sämre greener i sommar då dom nya plantorna är mer känsliga för slitage vilket det blir vid spel.

Därför kommer vi att öppna ordinarie greener fredagen den 13/5 kl.10:00.

Detta medför tyvärr att Vårscramblen den 7/5, damgolfen den 10/5 och seniorgolfen den 12/5 kommer att ske på vintergreener.

Vi kommer att klippa vintergreenerna några gånger till för att försöka ha så god kvalitet på dom som vi kan.

Vi hoppas på förståelse att greenerna öppnas så här pass sent men tyvärr är vädrets makter ibland svårt att kontrollera.

Hälsningar
Niklas och Heléne
2022-05-06

Banchefen informerar april