SGDF Mini Tour 2014

Björkhagen har under SGDF Mini Tour haft hela 19 starter och fantastiska 3 förstaplatser. Nedan följer en sammanfattning av Mini Touren 2014.

SGDF Mini Tour 2014

Om Mini Touren

SGDF Mini Tour är avsedd att ge yngre spelare möjlighet att spela på andra klubbar och få tävlingserfarenhet. Tävlingen är öppen för pojkar och flickor, 14 år (födda 2000) eller yngre som representerar klubb inom SGDF.

Tävlingsformen är poängbogey med handicap från röd tee. I Klass 1 och 2 deltar spelare med handicap 11,5-36, Klass 3 och 4 är till för spelare med klubbhandicap 37-54. 

Touren planerades enligt nedan:

Deltävling

Spelplats

Tävlingsdag

Sista anmälningsdag

1

Arninge

10-maj

03-maj

2

Huvudstaden/Lindö Äng

25-maj

18-maj

3

Ågesta

14-jun

07-jun

4

Ingarö

24-jun

17-jun

5

Björkhagen

02-juli

24-jun

6

Bro-Bålsta

04-aug

28-jul

FINAL

Troxhammar

11-aug

Inbjudan

 

Rapport från de olika deltävlingarna

Arninge 10/5

Ingen deltagare från Björkhagen.

Huvudstaden/Lindö Äng 25/5

Den första deltävlingen med Björkhagen-representation. De fem spelarna från vår klubb njöt tillsammans med de Björkisföräldrar som ställde upp som bollvärdar/markörer fullt ut av den fina banan som dagen till ära bjöd på riktigt fint högsommarväder. Gabriel slog till direkt och knep en 5:e plats i Klass 4.

Resultat

Klass 2: 19. Elliot de Wrang, 29. Elvin Tornberg, 38. Hampus Donnersten 

Klass 4: 5. Gabriel Henriksson, 7. Gustaf Sjönell Nilson

Ågesta 14/6

Björkhagens juniorer börjar nu bli varma i kläderna efter att ha spelat sin andra tourtävling. Totalt startade 110 spelare i Ågesta, där våra spelare placerade sig väl i mitten av resultatlistorna. Bästa resultat från Björkhagen stod Gustaf för, som knep 10:e platsen i Klass 4.

Resultat

Klass 2: 38. Elliot de Wrang, 49. Hampus Donnersten

Klass 4: 10. Gustaf Sjönell Nilson, 20. Lukas Åkerblom 

Ingarö 24/6

Sommarsemestrarna har nu börjat, vilket innebar att Ingarö ej blev lika välbesökt som övriga deltävlingar. Elvin från Björkhagen knep dock en finfin 13:e plats i Klass 2.

Resultat

Klass 2: 13. Elvin Tornberg

Björkhagen 2/7

Björkhagen bjöd på en mycket uppskattad och välarrangerad tävling. Vi hade själva juniorrepresentanter i hela tre av de fyra klasserna. Extra festligt blev det naturligtvis när Lukas vann Klass 4 och därmed landade den första tourpokalen till Björkhagen! I sitt tacktal förärade vinnaren speciell Björkhagens tävlingsledning och pro – vår outstanding juniortränare Robert Moore.

Resultat

Klass 1: 4. Nelly Åkerblom

Klass 2: 13. Elvin Tornberg, 23. Hampus Donnersten, 25. Dante Bittár

Klass 4: 1. Lukas Åkerblom

Bro-Bålsta 4/8

Bro-Bålsta bjöd på en rafflande avslutning, när det visade sig att hela tre spelare i Klass 4 hamnat på samma poäng. Det blev särspel på putting-green över tre hål, varefter två spelare fortfarande låg lika. Efter en strålande puttning på hål fem kunde Lukas från Björkhagen till slut lyfta armarna i luften såsom vinnare. Därmed hade Björkhagen landat den andra pokalen i årets Mini Tour.

Resultat

Klass 1: 8. Nelly Åkerblom

Klass 4: 1. Lukas Åkerblom 

Troxhammar 11/8 (Final)

Finalomgången gick på den mycket fina men utmanande 12-hålsbanan i Troxhammar. Efter en runda i hällande regn och stark vind kunde Gabriel från Björkhagen till slut lyfta pokalen såsom särklassig vinnare i Klass 4. Därmed var säsongens tredje pokal bärgad till Björkhagen. Även tvåan i Klass 4 kom denna dag från Björkhagen, nämligen Lukas. Framgången fortsatte sedan när Nelly knep 3:e platsen i Klass 1. Efter deltävlingens prisutdelning korades också vinnaren av hela touren – de i Klass 1 och Klass 2 som spelat in flest Order of Merit poäng under sommaren. På prispallen i år såg vi juniorer från golfklubbarna Nynäshamn, Waxholm, Botkyrka, Sollentuna och Salem. Björkhagen kom en bit ner i den totala poängligan, men med fler juniorer som nästa år förväntas spela i klasserna med officiellt handicap så ska vi inför kommande säsong se om vi inte även kan slåss om de totala tätpositionerna.  

Resultat

Klass 1: 3. Nelly Åkerblom

Klass 4: 1. Gabriel Henriksson, 2. Lukas Åkerblom

Resultat – Order of Merit

Klass 1 – Flickor: 9. Nelly Åkerblom

Klass 2 – Pojkar: 32. Elvin Tornberg, 58. Elliot de Wrang

Avslutningsvis

Vi vill utföra en stort tack till alla föräldrar och funktionärer som hjälpt till under denna säsong. Ett speciellt tack går till Ingemar Åkerblom (pappa till Nelly och Lucas) som bidragit till denna rapport med både text och bild. Ingemar har med sitt driv bidragit till Björkhagens fina deltagande under Mini Touren 2014 och lagt grunden för en intressant säsong 2015.